We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

Eerste hulp bij muggenbeten

Hoewel de zomer vooral genieten is, heeft ook een nadeel: het is de periode dat muggen het meest actief zijn. Naast dat muggen ons wakker kunnen houden met hun gezoem, kunnen ze ook vervelend steken. Een muggenbult is meestal onschuldig, maar jeukt vaak enorm! DA geeft advies hoe je beten voorkomt en verzorgt.

In de zomerperiode brengen we vaak veel tijd in de natuur door. We wandelen door de bergen, kamperen in de natuur of gaan op avontuur in de jungle. Waar je ook heen gaat, zorg dat je een insectenwerend middel in je koffer stopt, zoals de Azaron anti muggen stick. Je huid insmeren met dit middel voorkomt dat je wordt gestoken. Kies voor een sterkere dosis DEET als je naar een jungle-gebied gaat, zoals de Jungle Formula. Deze anti muggenspray bevat 50% DEET en beschermt tegen alle soorten insecten en muggen, inclusief de Tijgermug. Lees voor het kopen altijd even de aanwijzingen op de verpakking.

Naast een insectenwerend middel gebruiken, kun je ook nog andere dingen doen om te voorkomen dat je wordt gestoken. Zoals bedekkende kleding dragen, gebieden met stilstaand water vermijden en geen activiteiten tussen zonsondergang en zonsopgang ondernemen (dan zijn muggen het meest actief). Ook het dragen van lichtgekleurde kleding voorkomt dat je wordt gestoken. Muggen worden over het algemeen meer aangetrokken tot donkere en felle kleuren.

Toch gestoken?
Een muggenbeet is meestal niet pijnlijk, maar jeukt vaak flink. Om de jeuk te verminderen helpt het om een middel met antihistamine te gebruiken, zoals Prik Weg of de Azaron stick. Het helpt ook om de huid te koelen direct nadat je gestoken bent. En, hoe verleidelijk het ook kan zijn: ga niet krabben! Krabben doet de jeuk toenemen en kan ervoor zorgen de de beet geïnfecteerd raakt. Heb je de muggenbult toch per ongeluk opengekrabd? Maak de wond dan goed schoon.

Producten bij dit artikel