We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

Zo bescherm je je oren

Zwemmen, vliegen, festivals bezoeken... In de zomerperiode kunnen je oren wel wat extra aandacht gebruiken. Bescherm ze met deze handige tips van DA.

Meer dan 80% van de Nederlanders heeft weleens last van oorklachten. Veel voorkomende klachten zijn: een verstopt gevoel in het oor, overmatig oorsmeer, pijn, jeuk en een zwemmersoor. Een zwemmersoor is een ontsteking van de huid van de gehoorgang. Als je hebt gezwommen, zijn de oren warm en vochting. Hierdoor kunnen bacteriën zich in je oor gaan nestelen en kun je een oorontsteking krijgen. Om dat de voorkomen is het aan te raden speciale oordopjes te gebruiken, zoals die van Alpine Swim Safe of de zachte Otalgan Swim Safe dopjes voor kinderen. Deze oordoppen sluiten de gehoorgang af, waardoor er geen vocht in het oor kan komen.

Oorpijn tijdens het vliegen
Ook tijdens het vliegen kun je last krijgen van je oren. Dit gebeurt meestal als je last hebt van een verkoudheid of hooikoorts. Hierdoor is het slijmvlies in de buis van Eustachius gezwollen. Tijdens het vliegen verandert de druk en kan je last krijgen van je trommelvliezen. Dit geeft pijn en zorgt voor een doof gevoel. Om dit te verminderen kun je tijdens het vliegen slikken, gapen of kauwen. Dit opent de buis van Eustachius en vermindert de druk op de trommelvliezen.

Heb je erg last van je oren en ga je binnenkort vliegen? Vraag dan je huisarts om advies. Om irritatie van de slijmvliezen te verhelpen, kan de huisarts je een neusspray voorschrijven. Ook de DA Drogist kan je bijvoorbeeld een neusspray van Lucovitaal adviseren .

Bescherm je gehoor
In de zomer begint het festival-seizoen weer: lekker rondstruinen over het veld en genieten van de muziek. Maar, vergeet niet je oren te beschermen! Blootstelling aan harde geluiden kan voor blijvende gehoorschade zorgen, zoals een piep in je oor. Draag daarom altijd speciale oordoppen, zoals de Otalgan Party Plugs of de Alpine MusicSafe Classic. Deze doppen dempen het volume, maar zorgen ervoor dat je de muziek nog steeds goed kan horen. Ook kun je nog steeds gezellig met je vrienden praten.

Geniet van je vakantie!

Producten bij dit artikel