We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

Vanwege enorme toename in bestellingen hebben wij vertraging opgelopen. Momenteel kan het ongeveer 4 werkdagen duren voordat jouw bestelling bezorgd wordt.

Alles over haarverzorging

Af en toe kan ons haar wel wat extra’s gebruiken. Er is veel keuze in producten om te herstellen en verzorgen. Zo veel dat we je even wegwijs maken.

beschermers Je haar groeit vanuit een haarzakje in je huid. Het is opgebouwd uit dode cellen, proteïne, water en lipiden. Je haar beschermt je tegen de zon, maar ook tegen kou: het houdt namelijk ook warmte vast. Verzorg je je haar goed, dan blijft het gezond. Is het beschadigd, dan ziet haar er dof uit en breekt het gemakkelijk af.

niet te vaak Haar wordt juist vetter als je het te vaak wast; de talgkliertjes hebben dan het idee dat ze moeten overwerken. Om de drie, vier dagen wassen is meestal voldoende.

roos aanpakken Heb je last van roos, dan vernieuwen de cellen van de hoofdhuid zich sneller dan normaal. ‘Oude’ huidcellen laten daardoor sneller los. Dit zijn de witte schilfertjes die je ziet. Het kan geen kwaad en het is ook niet besmettelijk. Wel kun je last hebben van vervelende jeuk. Dat komt doordat de kliertjes in de huid meestal ook harder gaan werken, waardoor er meer talg en vet op de hoofdhuid komt. Een antiroosshampoo zorgt ervoor dat de huidcellen minder snel aangemaakt worden.

minder is meer Een conditioner sluit de schubben van het haar, waardoor het beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Het maakt het ook lekker zacht. Gebruik niet te veel: dan kan je haar slap worden. De hoeveelheid van een walnoot is al genoeg. Gebruik conditioner alleen onder in je haar (vanaf de hoogte van je oor tot in de haarpunten). Als je het aan de haaraanzet aanbrengt, dan kan je haar sneller vet lijken.

extra verzorging Is je haar pluizig of mist het zachtheid? Dan kan een haarmasker de oplossing zijn. Zie het als een turbo-conditioner. Het is dikker dan conditioner; je gebruikt het ook maar eens per week. Minder geschikt voor fijn of krullend haar, omdat het je haar kan verzwaren.

de krullen van je dromen Krullend haar is vaak droger en stugger. Talg kan zich hierover minder makkelijk verdelen dan over steil haar. Je kunt krullen daarom beter niet te vaak wassen. Ze hebben ook meer verzorging nodig. Goede conditioners helpen de krul mooi soepel en glanzend te maken. Kies voor stylingproducten zonder siliconen en sulfaten.

kan haar sneller groeien? Haar groeit niet constant, maar in fasen. De groeifase duurt ongeveer drie jaar, de rust- en verliesfase samen een paar maanden. Na het verlies van de haar begint alles weer opnieuw. Je kunt haar niet snéller laten groeien. Wil je het graag lang laten groeien, verzorg de haarpunten dan goed. Als die onbeschadigd blijven kan haar namelijk wel langer worden.

Producten bij dit artikel