We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

Vanwege enorme toename in bestellingen hebben wij vertraging opgelopen. Momenteel kan het ongeveer 4 werkdagen duren voordat jouw bestelling bezorgd wordt.

Tips voor een gevoelige huid

Heb je last van roodheid, huidschilfers, irritatie of jeuk? Dan heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. Een gevoelige huid heeft speciale verzorging nodig. DA adviseert.

Je kunt last krijgen van een gevoelige huid door het gebruik van verkeerde producten, door stress, het klimaat of een huidaandoening. Maar je kunt er ook gewoon mee geboren zijn. Vooral mensen met een lichte huid hebben last van gevoeligheid. Dit komt doordat hun huid dunner is en daardoor gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Ook de huid van jonge kinderen is gevoeliger, omdat hun huid nog in ontwikkeling is.

Hoe verzorg je een gevoelige huid?
Als je huid gevoelig is, dan is het aan te raden om irriterende ingrediënten te vermijden. Reinig je huid met lauwwarm water en een milde reiniger, zonder alcohol, zeep of parfum. Zorg ook dat je dagcrème milde ingrediënten bevat. Probeer je een nieuw product? Smeer het dan eerst even op de binnenkant van je arm en kijk hoe je huid reageert. Scrub een gevoelige huid niet te vaak, dit kan de huid juist irriteren. Ga nooit de deur uit zonder bescherming de zon in en gebruik een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Kies een crème die speciaal geschikt is voor de gevoelige huid.

Producten geschikt voor een gevoelige huid:

Wil je weten welk huidtype jij hebt? Bij DA kun je langskomen voor een huidanalyse.

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.