Iedereen weer een frisse start

Het is even omschakelen na de vakantie, maar over een paar weken weet je niet anders meer. Met deze tips voor je gezin en jezelf start je na de zomer weer vol energie op!

FLUITEND DOOR DE OCHTENDSPITS
Ben jij ook zo iemand die ‘s ochtends wanhopig iedereen in je gezin op gang moet brengen, om vervolgens onderweg naar je werk te ontdekken wie je zelf ook alweer bent? Met deze 5 tips bespaar je ’s ochtends tijd, energie en een boel irritaties:

1. Leg ‘s avonds de kleren klaar. Niet alleen van jezelf maar ook van je kinderen. Dat scheelt een boel twijfels en discussie.
2. Maak ’s avonds de planning. Overleg niet aan de ontbijttafel wie die dag wat, hoe laat en waar moet doen, maar doe het simpelweg de avond van te voren. Dat maakt je hoofd veel rustiger en komt je nachtrust vast ten goede!
3. Dek ’s avonds de ontbijttafel. Het is weinig werk, je kunt het zelfs een kind laten doen en de volgende ochtend heb je meer aandacht voor elkaar aan de ontbijttafel. En voor jezelf!
4. Lunchpakket in de vriezer. Voor iedereen een boterhamtrommel maken en dan tussendoor zelf ook nog ontbijten? Smeer de avond van te voren de boterhammen en leg de pakketjes in de vriezer. De volgende dag zijn de trommels zo gevuld en het brood is lekker vers bij de lunch!
5. Laat de boel de boel. Natuurlijk kun je elke dag je kinderen tiptop verzorgd naar school brengen, alles thuis netjes achter je opruimen en de vieze was wegwerken voordat je naar je werk gaat. Maar het hoeft niet. Heé.. je bent ook maar een mens! Samen een beetje stoeien of lol maken, dát is pas een leuk begin van de dag. Smile!

ALTIJD TE LAAT? HOU JEZELF VOOR DE GEK
Ben jij ook altijd en overal nét 5 minuten te laat? Deze simpele truc kan helpen: zet alle klokken in huis 8 minuten vooruit. (Of beter nog: laat het stiekem doen door je huisgenoot.) Je denkt natuurlijk dat je daar niet intrapt, maar na een tijdje ga je het echt geloven. En op tijd komen geeft echt heel veel rust!

WEES KRIEBELBEESTJES TE SLIM AF
Je kunt er de klok op gelijk zetten: na de zomervakantie komt er altijd wel ergens een melding van hoofdluis vandaan. Hoe het komt? Iedereen is overal en nergens geweest en er wordt juist na de vakantie op alle basisscholen gecontroleerd. Wat kun je zelf doen om deze kleine monsters buiten de deur te houden?

3 gouden tips:

1. Bescherm de jassen aan de kapstok op school met een luizencape. Hiermee voorkom je verdere verspreiding van hoofdluis.
2. Kam zelf de eerste schoolweken regelmatig met een speciale luizenkam. Zo ben je er altijd op tijd bij.
3. Hou de kinderkapsels kort en maak in lange lokken een staart of een vlecht. Probeer ook het uitwisselen van elkaars kleren, petten en hoofddoekjes te voorkomen.

HOU JE VAKANTIEGEVOEL NOG EVEN VAST….
Dat heerlijke relaxte en vrije blije vakantiegevoel… het lijkt soms of je dat na twee dagen al weer kwijt bent. Zo hou je de vakantie vibes nog wat langer vast:

1. Ga naar buiten. Van het strand naar je bureau is wel een hele grote overgang. Ga wat vaker naar buiten, loop naar je werk of fiets uit je werk een rondje door de natuur. Frisse lucht en vitamine D doen wonderen.
2. Lees een boek. Droom elke dag even weg in een lekker boek. Liefst in een nazomer zonnetje en met een koel drankje binnen handbereik. Laat de boel lekker even de boel.
3. Pak een terrasje. Of een museum. Speel voor toerist in eigen stad en bekijk alles eens met hele andere ogen.
4. Skip de beeldschermen. Voordat je het weet, ben je weer 24/7 online en hang je gewoontegetrouw achter de buis. Ga wat vaker offline en doe gezellig een spelletje met elkaar.
5. Ga op tijd naar bed. Lekker slapen en uitgerust wakker worden is het geheim van een relaxte mood en een onverwoestbaar humeur.

Wij wensen je een frisse start!!

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.