We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

Neem je voeten onder handen

Nu de voeten steeds vaker weer bloot zijn, is het belangrijk ze net een beetje extra aandacht te geven. Ze bewijzen je elke dag trouwe dienst. Tijd dus om je voeten eens onder handen te nemen.

Thuispedicure in 5 stappen

 1. Lekker badderen
  Weldadig voor je voeten en eigenlijk je hele lichaam: vul een teiltje met lauw water en mild badzout en laat je voeten 5 minuutjes weken. Niet te warm en te lang, anders wordt de huid week en gevoelig voor beschadigingen. Droog je voeten daarna heel goed af.
 2. Dag eelt
  Wrijf met een puimsteentje over je voetzolen om eelt en ruwe plekjes te verwijderen. Doe het niet te fanatiek, want eelt is een noodzakelijke bescherming van je voetzolen. Je kunt eventueel ook een eeltrasp gebruiken.
 3. Rechte nagels
  Knip je nagels regelmatig, dat scheelt je pijnlijke voeten en gaten in je sokken. Het is belangrijk om ze recht af te knippen en niet te kort. Zo voorkom je ingegroeide nagels. Vijlen mag ook. Vergeet je nagelriemen niet: duw ze met een speciaal bokkenpootje terug.
 4. Hydrateren
  Vochtinbrengende lotion en crème, daar houden je voeten van. Geef ze een heerlijke massage met een speciale voeten crème. Of vraag je huisgenoot :).
  Er zijn ook speciale voetenmaskers verkrijgbaar, die laat je een nachtje intrekken zodat je met superzachte voeten wakker wordt!
 5. Voorjaarskleurtje
  Een echte blijmaker: geef je nagels tot slot een vrolijke kleur. Kies je altijd voor veilig, probeer dan nu eens iets heel anders. Daar vrolijk je vanzelf van op. Gebruik altijd een basis -en topcoat, dan kunnen je mooie tenen tegen een stootje.

TIP VAN DE PEDICURE:
Giet een scheutje mondwater (!) in je voetenbadje. De milde zuren in mondwater helpen je huid foliëren. Je krijgt er heerlijk zachte voeten van!

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.