Zo maak je je huis Feng Shui

Energiestromen tussen jou en je bed, je bank of je voordeur? Jazeker, de eeuwenoude Chinese filosofie Feng Shui gelooft dat jouw geluksgevoel wordt beïnvloedt door de energiestromen van je omgeving. Hoe pak je jouw huis aan?

Wat is Feng Shui?
Feng betekent wind en Shui betekent water. Bij Feng Shui draait het om harmonie. De inrichting van je huis heeft invloed op het stromen of juist blokkeren van energie. Hoe vrijer de energie stroomt hoe beter, energieker en gelukkiger jij je kunt voelen. Dat willen we natuurlijk allemaal! Een paar tips om Feng Shui makkelijk toe te passen in je huis:

Maak je entree uitnodigend
Feng Shui gaat ervan uit dat nieuwe energie via je voordeur binnenkomt. Door entree ruim en open te houden, kan de energie onbelemmerd stromen. Maak ruimte in je hal en bij de voordeur. Berg seizoensspullen die je niet gebruikt op in kasten of dozen. En bekijk je voordeur ook eens goed: klemt-ie of is het raam al in geen eeuwen gewassen? Met een beetje olie en een schoonmaakdoekje creëer je een warm welkom voor nieuwe energie.

Ruim rondslingerende spullen op
Rommel blokkeert energie volgens de Feng Shui methode. Kijk eens kritisch om je heen en bedenk oplossingen die voor orde en rust kunnen zorgen: de boeken netjes in de boekenkast, de rondslingerende spullen op tafel in een la, alle schoenen op één plek. Je hoeft niet meteen de heleboel op de kop te zetten, maar bekijk wat voor jou haalbaar is.

Houd het werk op je werkplek
Je kunt moeilijker ontspannen op de bank, als je oog telkens op allerlei werkspullen valt. De rustgevende energie wordt dan verstoord. Zorg er daarom voor dat je al je werkspullen op één plek verzamelt. Dus de werktas, laptop, telefoon en mappen allemaal bij je bureau. Heb je geen vaste werkplek, laat de spullen dan niet op de eettafel liggen, maar ruim ze op in een kast of la.

Breng rust in de slaapkamer
Een opgeruimde en rustige slaapplek laat de energie stromen in je slaapkamer. Probeer apparatuur buiten de slaapkamer te houden en gebruik de ruimte niet als werk-, of tv plek. De plaats van je bed telt ook mee volgens Feng Shui deskundigen. Zet je bed zo dat je de deur kunt zien, maar zet hem niet pal tegenover de deur. Idealiter staat je bed met het hoofdeinde tegen een muur, zodat je er van beide kanten in- en uit kunt stappen.

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.