Met je kleintje op vakantie

Je kleintje heeft speciale verzorging nodig, ook op vakantie. Zorg dat deze items in je koffer zitten!

Met een kleintje op vakantie gaan, betekent vaak extra veel pakken. Om voorbereid de deur uit te gaan zijn een er aantal must-haves om mee te nemen. Zoals vochtige doekjes, deze snoetenpoetsers zijn geschikt om vuile handjes en gezichtjes schoon te maken. Ze bevatten aloë vera en verzorgen de kwetsbare kinderhuid. Ideaal voor op vakantie, want: water, zand en ijsjes zorgen al snel voor plakhandjes.

De huid van baby’s en jonge kinderen is gevoelig, raakt makkelijk geïrriteerd en droogt sneller uit dan de huid van volwassenen. Een kinderhuid heeft dus speciale verzorging nodig! Om de huid goed te verzorgen en beschermen, kies je voor zachte, reinigende producten, zoals de babycrème van Balneum, de babyolie van Zwitsal en de bekende Sudocrem. Deze producten helpen onder andere bij (het voorkomen van) schrale wangen en rode billetjes.

Heeft je kleintje last van darmkrampjes? Dit wordt meestal veroorzaakt door gasvorming in het darmstelsel. De darmen van een baby zijn nog niet helemaal goed ontwikkeld, waardoor voedsel soms niet goed verteerd wordt. Ook kan je kindje last krijgen als hij te veel gedronken heeft of tijdens het drinken teveel lucht binnen heeft gekregen. Hoe dan ook, het is erg vervelend! Een baby met krampjes is vaak onrustig en huilt veel. Het huilen begint meestal een half uur na het drinken. Om de pijn te verlichten kun je je kleintje Infacol geven. Dit middel helpt bij vastzittende lucht en buik- en darmkrampjes. Lees voor het kopen van het middel altijd even de aanwijzingen op de verpakking of vraag een DA drogist om advies. Wij helpen je graag!

Geniet van de zomer met je kleintje! Ga voorbereid de deur uit en vermijd de felle zon.

Producten bij dit artikel