We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

Checklist: wat neem je mee op vakantie?

Je koffer inpakken voor vakantie is voor velen een stressmoment: wat moet er allemaal mee? DA helpt met een handige checklist.

Je tas of koffer inpakken voor een vakantie is soms best een gedoe. Om je te helpen heeft DA een vakantie-checklist samengesteld. Hartstikke handig! Je vindt er alles wat je nodig hebt: van je dagelijkse verzorging tot je reisapotheek.

Bescherm jezelf
Tijdens de vakantie ben je vaak veel in de zon. Een absolute must in je koffer is een goede zonnebrandcrème. Kies voor de juiste factor voor jouw huid. Zorg dat je je elke twee uur opnieuw insmeert. Ben je toch verbrand? Een verkoelende After Sun brengt verlichting.

Het is heerlijk om lekker veel buiten te zijn in de zomer. Helaas is het ook het seizoen van de beestjes: muggen, wespen, bijen en teken. Neem een insecten-werend middel met DEET mee om je te beschermen tegen beten. Ga je kamperen of ben je veel in de natuur? Dan is een tekentang onmisbaar.

Reisapotheek
Veel mensen krijgen last van hun maag en darmen als ze op reis zijn. Warm weer, mindere hygiëne, ander eten en stress kunnen de oorzaken zijn van deze problemen. Om de kans op een besmetting te verkleinen is een desinfecterende handgel handig om bij je te hebben. Ben je toch ziek geworden? Zorg dat je een aantal zakjes O.R.S mee hebt om uitdroging te voorkomen. Als je net een aantal uur in een bus moet zitten of wanneer er geen toilet in de buurt is, is een diarreeremmer aan te raden.

Pijnstillers zijn een must om mee te nemen op vakantie. Het vermindert pijn, verlaagt koorts en remt ontstekingen. Pijnstilling helpt bij een scala aan klachten, zoals: hoofdpijn, griep, spierpijn, kiespijn en menstruatiepijn. Pleisters en tape mogen ook niet ontbreken in je reisapotheek.

Mooi en fris
Om fris en verzorgt voor de dag te komen is het fijn om een shampoo, tandenborstel en douchegel mee te nemen. Reis je alleen met handbagage? Kies dan voor een mini-verpakking van je favoriete product.Producten bij dit artikel