Terugroepactie Bronchostop Direct Nacht 5 in 1. Klik hier voor meer informatie

Welke dan? Ons assortiment vitamine D

Per januari 2023 wordt vitamine D niet meer vergoed door de zorgverzekeraar en gaat het uit de basisverzekering. Je kunt vitamine D zonder recept zelf kopen. Bij DA vind je een groot assortiment.

Vanaf aanstaande januari moet je middelen met vitamine D zelf betalen. Dit geldt voor:

  • alle doseringen vitamine D (colecalciferol)
  • een combinatie van vitamine D en calcium
  • een combinatie van alendroninezuur
  • calcifediol

Volgens Zorginstituut Nederland is verzekeren niet noodzakelijk vanwege de relatief lage kosten. Ook is vitamine D gemakkelijk zelf aan te schaffen. Door vitamine D uit het basispakket te halen, kan er 129 miljoen euro per jaar besteed worden aan noodzakelijke zorg.

Waar is vitamine D goed voor?
Vitamine D zorgt ervoor dat het lichaam calcium en fosfaat uit voedsel kan opnemen. Calcium en fosfaat zijn nodig voor de groei en het behoud van sterke botten en tanden. Ook speelt vitamine D een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. Wil je meer weten over vitamine D? Lees dan onze blog.

Ons assortiment vitamine D
Bij DA vind je een groot assortiment aan supplementen met vitamine D; verschillende doseringen, plantaardige supplementen en verschillende soorten capsules. Je kunt vitamine D ook vloeibaar innemen, in de vorm van druppels. Soms wordt er calciumcarbonaat aan het supplement toegevoegd. De combinatie calciumcarbonaat en colecalciferol (vitamine D) wordt gebruikt bij een tekort aan calcium en vitamine D en bij botontkalking.

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.