We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

Stoppen met piekeren, zo doe je dat!

In deze coronatijden doen we het bijna allemaal: piekeren. Over je gezin, je gezondheid, je ouders, je baan, je financiën of de wereld. Dat is niet verwonderlijk, de toekomst ziet er op dit moment totaal anders uit. Helaas heeft piekeren geen zin, je komt niet tot oplossingen en blijft vaak in een kringetje ronddraaien. Hoe stop je die malende gedachten? Een paar adviezen om mentaal weerbaar te blijven:

Focus op waar je wél invloed op hebt
Het is logisch dat je betrokken bent met alles wat er op dit moment gebeurt. Maar jij kunt het coronavirus niet uit de wereld helpen. En door erover te piekeren voel je je machteloos. Het helpt dan om je te richten op de dingen waar je wel invloed op hebt: denk na hoe je gezond kunt eten of wat je kunt doen voor de oude buurman verderop. Alle kleine dingen die jij wel kunt doen, leiden af van je gepieker.

Zet het nieuws eens uit
De media staan bol van de ontwikkelingen en natuurlijk wil je graag op de hoogte blijven. Maar elk uur het nieuws checken kan onrust geven en je piekergedachten op gang brengen. Gebruik vaste momenten om de media te volgen en richt daarbuiten je aandacht op andere zaken. Tip: zet pushberichten van de nieuwssites uit, dat maakt je dag een stuk rustiger.

Zoek afleiding
Je kunt je gedachten ook goed kalmeren door juist met iets heel anders bezig te zijn. Kies een creatieve bezigheid zoals tekenen of muziek maken, leer een taal of probeer nieuwe recepten uit. Misschien zijn er wel dingen die je altijd had willen doen of leren, dit is het moment ervoor.

Kom uit je hoofd
Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je geest. Je kunt je piekergedachten stoppen door lekker in beweging te komen. En dat kan ook in je woonkamer, keuken of op je balkon. Tien minuten bewegen helpt al je hoofd leeg te maken. Dus, verstand op nul en gaan!

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.