Betadine Zalf

Gaat infecties effectief tegen, voor kleine en grote wonden

-
+

Niet op voorraad

799
50g

Geen voorraad

Bekijk alles van: Betadine

Betadine Zalf is speciaal ontwikkeld voor het desinfecteren van schaafwonden, brandwonden en grotere oppervlakkige wonden. De zalf is vetvrij en heeft een zeer bijzondere werking. Hij vormt namelijk een ademende, poreuze korst op de wond die heel goed en lang blijft zitten. Het werkzame bestanddeel, povidonjood, heeft zo niet alleen een snelle, maar ook een uiterst langdurige ziektekiemdodende (bacteriën, virussen, schimmels) werking. Op deze wijze voorkomt én behandelt de zalf infecties doeltreffend, waardoor ook de kans op littekens wordt verkleind. Bovendien wordt de wondgenezing versneld! Betadine Zalf prikt niet en is dus kindvriendelijk. Daarbij bestaat er minder kans op lekken en vlekken dan bij andere desinfecterende middelen.

Na plaatselijke wondverzorging direct dun op de wond aanbrengen. Dit middelkan zonder bezwaar met verband worden afgedekt. Verband wisselen en opnieuw dit middelaanbrengen zolang de wond nog niet dicht, in principe dagelijks of om de dag.

Indicatie

Desinfectie van snij-, brand- en schaafwonden.

Contra-indicatie

Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit medicijn. Bij een verhoogde werking van de schildklier (hyperthyreoïdie) of een andere schildklierafwijking dit middel niet gebruiken op grote huidoppervlakken.

Werkzame stoffen

povidonjood 100 mg/g

Toedieningsvorm

zalf

Dosering

op aangedane huid

Dosering Maximaal

1x

Gebruik bij borstvoeding

Mogelijk, zie bijsluiter

Gebruik tijdens de zwangerschap

Mogelijk, zie bijsluiter

Gebruik

dun op de wond aanbrengen evt. afdekken met verband,werkt zolang bruine kleur zichtbaar

Niet gebruiken

Overleg voor gebruik met arts bij schildklierafwijkingen, pasgeborenen en jonge kinderen, huidirritatie. Niet gebruiken ter voorkoming tetanus. Licht ontvlambaar, niet bij open vuur. Niet i.c.m. andere wondbehandelingmiddelen, kwik, zilver, waterstofperoxide en taurolidine. Uitsluitend uitwendig gebruik. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.

Raadpleeg huisarts

Bij wonden met veel zand of vuil erin of bij een ontstoken wond die rood is, klopt en/of waar pus uitkomt. Bij wonden die verslechteren of na één week nog niet is verbeterd of genezen. Als een open wond na 2 dagen nog pijnlijk is.
Bij brandwonden: groter dan ½ hand van persoon die zich heeft verbrand; in het gezicht, op handen of voeten; bij een baby of kleuter.

Acties uit de folder

Bekijk alle acties

Online aanbieder medicijnen

Alt_Text

Controleer welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Keurmerk Zelfzorg Online

Keurmerk Zelfzorg Online

Online verkoper legale zelfzorggeneesmiddelen.

Winkelen met zekerheid

Thuiswinkel waarborg

Deze webshop is aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg.