Betadine Zalf

Gaat infecties effectief tegen, voor kleine en grote wonden

-
+

Op voorraad

775
50g
  • Gratis verzending vanaf 30.-
  • Bestelling gratis afhalen in de winkel
  • Veilig betalen
  • Klantenservice tijdens kantooruren

Betadine Zalf is speciaal ontwikkeld voor het desinfecteren van schaafwonden, brandwonden en grotere oppervlakkige wonden. De zalf is vetvrij en heeft een zeer bijzondere werking. Hij vormt namelijk een ademende, poreuze korst op de wond die heel goed en lang blijft zitten. Het werkzame bestanddeel, povidonjood, heeft zo niet alleen een snelle, maar ook een uiterst langdurige ziektekiemdodende (bacteriën, virussen, schimmels) werking. Op deze wijze voorkomt én behandelt de zalf infecties doeltreffend, waardoor ook de kans op littekens wordt verkleind. Bovendien wordt de wondgenezing versneld! Betadine Zalf prikt niet en is dus kindvriendelijk. Daarbij bestaat er minder kans op lekken en vlekken dan bij andere desinfecterende middelen.

Na plaatselijke wondverzorging direct dun op de wond aanbrengen. Dit middelkan zonder bezwaar met verband worden afgedekt. Verband wisselen en opnieuw dit middelaanbrengen zolang de wond nog niet dicht, in principe dagelijks of om de dag.

Indicatie

Desinfectie van snij-, brand- en schaafwonden.

Contra-indicatie

Niet op grote huidoppervlakken bij overmatige werking of afwijkingen aan schildklier. Voor of na schildkliergerelateerde onderzoeken. Bij te vroeg geboren baby's en baby's tot 1 maand. Bij kinderen indien behandeling van meer dan 1% van de huid.

Werkzame stoffen

povidonjood 100 mg/g

Toedieningsvorm

zalf

Dosering

op aangedane huid

Dosering Maximaal

1x

Gebruik bij borstvoeding

Overleg arts

Gebruik tijdens de zwangerschap

Overleg arts

Gebruik

dun op de wond aanbrengen evt. afdekken met verband,werkt zolang bruine kleur zichtbaar

Niet gebruiken

Bij schildklierafwijkingen,pasgeborenen en jonge kinderen, huidirritatie en overgevoeligheid behandeling staken. Niet gebruiken ter voorkoming tetanus. Licht ontvlambaar, niet bij open vuur. Niet i.c.m. andere wondbehandelingmiddelen, kwik, zilver, waterstofperoxide en taurolidine . Uitsluitend uitwendig gebruik. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.

Raadpleeg huisarts

Bij wonden met veel zand of vuil erin of bij een ontstoken wond die rood is, klopt en/of waar pus uitkomt. Bij wonden die verslechteren of na één week nog niet is verbeterd of genezen. Als een open wond na 2 dagen nog pijnlijk is.
Bij brandwonden: groter dan ½ hand van persoon die zich heeft verbrand; in het gezicht, op handen of voeten; bij een baby of kleuter.

Anderen kochten ook

Online aanbieder medicijnen

Legaal handelen

Controleer welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Keurmerk Zelfzorg Online

Keurmerk Zelfzorg Online

Online verkoper legale zelfzorggeneesmiddelen.

Winkelen met zekerheid

Thuiswinkel waarborg

Deze webshop is aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg.