Productgroep:
  1. Pijnstillers 3
Categorie:
Prijs:
€ 0 t/m € 6
Merk:
  1. Aspirine 3
Doelgroep:
  1. (Jong) volwassenen 2
  2. Kind 1
Volume:
  1. 20 stuks 2
  2. 10 stuks 1

De bekende pijnstiller Aspirine is gemaakt van de werkzame stof Acetylsalicylzuur. Deze stof remt de productie van prostaglandines in het lichaam. Hierdoor worden pijn, koorts en een ontsteking onderdrukt. Aspirine is dus een ontstekingsremmend, pijnverlagend en koortsverlagend medicijn dat kan helpen bij verschillende soorten pijn. Bij DA vind je Aspirine in verschillende doseringen.

Waarvoor kan aspirine gebruikt worden?

Aspirine kan o.a. worden gebruikt bij:
- Hoofdpijn
- Kiespijn
- Spierpijn
- Reumatische pijn
- Pijn en koorts bij griep en verkoudheid
- Pijn en koorts na een inenting

Wat is het verschil tussen Aspirine en paracetamol?

Aspirine is een merknaam en paracetamol een soortnaam. Beide worden ze gebruikt als bestrijders van pijn en koorts. Aspirine werkt koortsverlagend en pijnstillend en is een ontstekingsremmer. Paracetamol werkt ook koortsverlagend en is ook een pijnstiller maar werkt niet ontstekingsremmend. Paracetamol is een mildere pijnstiller, met minder kans op bijwerkingen dan Aspirine. Beide zijn verkrijgbaar zonder recept van een arts. Het is belangrijk om de bijsluiter goed te lezen en de aanbevolen dosering op te volgen.

Wat zijn de risico’s van het slikken van Aspirine?

Het is belangrijk om voor het gebruik van Aspirine eerst de bijsluiter te lezen, daarin vind je o.a. alle mogelijke bijwerkingen. Een paar risico’s van het gebruik van Aspirine zijn:
- Maagproblemen
- Darmproblemen
- Hoofdpijn (bij langdurig gebruik)

Lees voor gebruik de bijsluiter goed door, deze bevat belangrijke informatie over de dosering en veilig gebruik. Aspirine bevat acetylsalicylzuur. Je mag het niet gebruiken bij:
- Maagklachten en/ of maagpijn bij eerder gebruik
- Als je ooit een maagdarmbloeding of een maag-darmperforatie hebt gehad
- Gastritis
- Ernstig hartfalen Ernstige nier- en leverinsufficiëntie
- Hemorragische diathese
- Hypoprotrombinemie
- Mastocytose
- Optreden van astma-aanval, urticaria, angio-oedeem, neuspoliepen of rinitis na gebruik van salicylaten of andere NSAID's

Aspirine kopen

In onze online shop koop je aspirine in verschillende dosering. De juiste keuze bepaal je op basis van verschillende factoren. Denk daarbij aan je leeftijd, lichaamsgewicht en eventueel medicijngebruik. Koop jouw Aspirine direct online of ga naar de DA drogist voor deskundig advies.

KOAG/KAG-nr. 4442-1118-2072

8.6 uit  3837 reviews