Welke factor zonnebrand heb ik nodig? Dit is een veelgestelde vraag in onze drogisterijen. Om hier goed antwoord op te kunnen geven en jou te helpen met je webaankoop, is het van belang te weten wat je huidtype is. Hieronder kun je dit heel eenvoudig uitvinden en krijg je meteen een helder advies n.a.v. de dus ook door jou gestelde vraag:

"Welke factor zonnebrand heb ik nodig?"

Kenmerk Huidtype (nummer 1 t/m 4) Welke factor zonnebrand wordt aanbevolen
Je wordt nauwelijks of helemaal niet bruin en verbrandt snel 1: zeer lichte huid (en kinderhuid) SPF 30-50+
Je verbrandt snel en wordt maar langzaam bruin 2: lichte huid SPF 15-30
Je verbrandt niet snel en wordt gemakkelijk bruin 3: lichtgetinte huid SPF 10-20
Je bruint snel en verbrandt vrijwel nooit 4: getinte/(donker)bruine huid SPF 6-15

Hierbij geldt de laagste factor zonnebrand voor de minder felle zonnestralen en de hoogste factor voor de felste stralen.


Welke factor zonnebrand - kind?

Welke factor zonnebrand kind(jes/eren) nodig hebben? Tot 16 jaar wordt een factor zonnebrand van 30-50+ aangeraden, ongeacht het huidtype. Bij baby’s (kinderen tot 2 jaar) adviseren wij altijd factor 50(+) te gebruiken. Houd baby's bovendien uit de directe zon.


Niet alleen welke factor zonnebrand, maar ook de wijze van gebruik is cruciaal

Nu weet je op het gebied van zonnebrand welke factor je kunt aanschaffen. Het volgende is echter tevens van groot belang om veilig van al het goede van de zon te kunnen genieten:

  • Smeer jezelf een halfuur van tevoren al in
  • Blijf smeren, het liefst om de 2 uur, en gebruik hiervoor altijd een royale hoeveelheid
  • Na het zwemmen of heftig transpireren, kun je het product het best ook nog eens aanbrengen

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je gezicht en lichaam altijd van een goede zonbescherming te voorzien. Vermijd zonblootstelling tussen 12.00 en 15.00 uur zoveel mogelijk, blijf er niet te lang in en kies de juiste zonnebrand. Welke factor zonnebrand weet je nu! Dan rest je alleen nog een soort uit het mooie, gevarieerde assortiment van D.I.O. te kiezen: een spray, melk, gel, crème, hypoallergene variant etc.Bekijk nu alle zonnebrandartikelen ▶